Medemblik Actueel.

Politie

Bezopen Bennigbroeker raakt rijbewijs kwijt.

Hoorn – Het rijbewijs van een 52-jarige bestuurder uit Benningbroek is woensdagavond rond 21.10 uur ingevorderd nabij het Scharloo.

Een voorbijganger tipte surveillerende agenten omdat deze het vermoedde had, dat de man teveel had gedronken. Toen de politie de man staande wilde houden middels het stopteken, gaf hij daar geen gehoor aan. De boodschap kwam pas aan toen agenten naast de man gingen rijden en hem met gebaren duidelijk maakten dat hij moest stoppen.

Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. De man had de maximale toegestane hoeveelheid alcohol ruim vijf keer overschreden. Waar een maximum van 220 Ugl is toegestaan, blies de man 1130 Ugl.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Justitie zal de zaak verder handelen. Daarnaast brengt de politie een mededeling uit naar het CBR. Het CBR zal een onderzoek instellen naar de rijgeschiktheid van de man. De uitkomst daarvan is bepalend of hij in het bezit mag blijven van een rijbewijs.

Onderzoek 
Het doel van het onderzoek alcohol/drugs is om de geschiktheid van een rijbewijshouder te beoordelen. Het onderzoek is nodig om het vermoeden of er sprake kan zijn van een verslaving of probleemgebruik te bevestigen of te ontkrachten. De kosten van het onderzoek bedragen €1056,- en dienen door de deelnemer zelf betaald te worden. Kijk voor meer informatie over de procedure op www.cbr.nl.

Ongevallen met drank leveren de meest ernstige ongevallen op met de zwaarste letsels.

Reageren via facebook