Medemblik Actueel.

Sport

Rob Hartog wint race ONK Dutch Superbike Assen

Abbekerk – Voor de eerste maal op een Kawasaki ZX-10R heeft Rob Hartog direct een race om het ONK Dutch Superbike op zijn naam geschreven. De race welke verreden werd tijdens de Gamma Racing Day bleek een prooi te worden voor Hartog. Vooraf zou het een uitdagend weekend worden voor het team, aangezien Rob praktisch geen ervaring had op de snelle Superbike machine van MtM-HS Kawasaki Racing. Desondanks werd er gedurende het weekend prima progressie geboekt om uiteindelijk iedere sessie als snelste af te sluiten en eveneens als eerste de zwart-wit geblokte finishvlag te passeren.

rob gamma

Op zaterdagochtend werden direct de twee kwalificatiesessies verreden op het TT-Circuit in Assen. In de eerste sessie liet Rob zien direct een goede basissnelheid neer te kunnen zetten op de 1000cc Superbike met K-Tech vering en Pirelli banden, door met een tijd van 1:41.498 de voorlopige pole voor zich op te eisen. Een voorlopige pole welke in de tweede kwalificatie definitief werd. In die sessie wist Rob zijn tijd aan te scherpen naar 1:40.274, wat met een voorsprong van 0.2 sec genoeg bleek voor de eerste startplek voor de race op zondag.

De race werd verreden op zondagochtend vroeg. Na een 10 minuten durende warmup eerder op de ochtend, waarin andermaal de snelste tijd werd genoteerd, ging het gemengde Dutch Supersport & Superbike veld van start. Onder het toeziend ook van de 87.500 afgereisde bezoekers kwam Hartog slecht weg op zijn Kawasaki ZX-10R. Gelukkig kon hij in de eerste ronde direct de koppositie overnemen. Vervolgens ontstond er een strijd met Koen Zeelen om de leidende positie. Een aantal foutjes zorgde ervoor dat Zeelen deze weer in zijn schoot geworpen kreeg, maar toch wist Rob weer terug te counteren en na een aantal ronden een klein gaatje te slaan. Naar het einde van de race werd deze voorsprong uitgebouwd, om tot slot met een veilige marge over de finish te komen.

Rob: “Een makkelijke race was het niet! Ik heb erg veel fouten gemaakt. Dit valt grotendeels te wijten aan de weinige ervaring die ik met de Superbike machine heb en de korte tijd waarbinnen we de Kawasaki naar mijn zin hebben moeten afstellen. Dit zorgde ervoor dat ik gewoon niet in een lekker ritme rond heb kunnen rijden. Desondanks mogen we echt niet klagen. We kunnen tevreden terugkijken en blij zijn met het eindresultaat en een snelste rondetijd in de race van 1:39.8!”

Reageren via facebook