Andijk: straks gifvrij maar vol onkruid..

Andijk – Bij de redactie van de lokale krant ‘De Andijker’ kwamen de laatste dagen veel klachten binnen over het niet weghalen van het onkruid in heel Andijk door de gemeente Medemblik.

De Andijker nam hierdoor contact op met de gemeente Medemblik en vroeg om uitleg waarom de gemeente geen onkruid meer weghaalde, waarop zij te horen kregen dat dit te maken heeft met een nieuwe zienswijze van de gemeente om vanaf 2016 milieuvriendelijk onkruid te verwijderen in de gemeente Medemblik.

gemeentepersoneel borstelt de straten in Andijk onkruidvrij (foto DE ANDIJKER)

Het college van Medemblik heeft afgelopen maart  op vragen van GroenLinks laten weten dat zij van plan zijn om in Wervershoof een proef te gaan starten om in vervolg met borstels op trottoirs en op verhardingen het onkruid te gaan bestrijden. 

Het college ziet nog geen kans om 100% te stoppen met het middel Round-up maar maakt nog maar incidenteel en selectief gebruik van dit middel. Wettelijk Round-up nog niet verboden maar  het kabinet heeft eind 2014 besloten dat per begin 2016 het gebruik van dit soort onkruidbestijdingsmiddelen wordt verboden en er alleen nog maar milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen mogen worden gebruikt.  Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een lijst met laagrisico middelen.

De redactie van De Andijker vraagt zich daarom ook serieus af of 2x per jaar wel voldoende is en of dat geen 4x per jaar moet worden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.