Jongeren uit De Weere lopen achteruit van Medemblik naar De Weere

Regionieuws – Aankomende woensdag, 5 augustus, gaat er een groep jongeren van Stichting I.P.A. uit De Weere op uitwisseling in Ierland. De uitwisseling vindt plaats in Galway: een plaatsje aan de westkust van het land.

Tijdens deze week komen zij in contact met nieuwe culturen, gebruiken en levenswijzen van andere Europese jongeren. Naast een Ierse groep zullen ook twee groepen uit Oostenrijk en Turkije bij het programma aansluiten. Gezamenlijk volgen de jongeren een programma vol leuke en leerzame workshops en spelletjes, afgewisseld door culturele uitstapjes en sportieve activiteiten.

Om dit project te kunnen realiseren, wordt er, naast het Europese subsidieprogramma en de gemeentelijke subsidie, geld ingezameld door middel van een ludieke sponsortocht.

Op zondag 2 augustus liepen de jongeren namelijk verkleed achteruit vanaf Medemblik naar De Weere (16km). Gesponsord door familie en bekenden passeerden zij na enkele uren de finishstreep, waarna er een leerzame en interessante week in Ierland op hen te wachten staat.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.