Culinair aan de kade 2015 in Medemblik

Medemblik – Het wordt ieder jaar mooier, beter, smaakvoller en gevarieerder. Als we kijken naar de eerste editie van culinair aan de kade 2009. Begon met live cooking en een muziektrio, 4 deelnemende bedrijven en zo’n 220 bezoekers. Het was een ieder voor zich gebeuren, de restaurants probeerden allemaal zoveel mogelijk gerechten te verkopen en de gerechten waren totaal niet op elkaar afgestemd. Iedereen deed zijn best, het was gezellig en om 22.00 uur was de avond voorbij.

Anno 2015 zijn er 6 bedrijven op de Oosterhavenkade. Er is afgesproken wat er gekookt wordt, er zit een duidelijke lijn in qua menu. De wijnen zijn ook serieus beoordeeld, de organisatie staat. Er staan 4 bedrijven echt op de kade; Costas, Het Wapen van Medemblik, Het Hof en de Twee Schouwtjes, Meijer’s & ‘t Fortuin staan op het ponton (super mooi om te zien). De kade staat vol met banken en tafels, zitjes en uiteraard parasols, wat er ook gebeurd Culinair aan de kade gaat door!

Tja, dan vraag je af hoe het werkt; Bezoekers kunnen vooraf een knipkaart kopen daarmee kunnen zij bij de keukens hun gerecht ophalen. Op de kaart staan de 6 bedrijven afgebeeld maar er zijn 7 gerechten, je kan zo’n heerlijk avondje natuurlijk niet afsluiten zonder dessert. Het dessert kun je bij elk restaurant op de kade halen. En bij zo’n smaakvolle avond hoort natuurlijk ook sfeervolle muziek en dat wordt verzorgd door het Wervershoof Volksorkest; zij staan met zijn 5-en op een historische reddingsboot en zorgen ervoor dat iedereen even lekker gaat swingen (dat is natuurlijk ook goed voor de spijsvertering).

Culinair aan de kade staat garant voor een gezellige avond met aparte smaakcombinaties voor een schappelijke prijs. Voor informatie kunt u terecht bij de deelnemende bedrijven en 0227-548017.

Het valt nadrukkelijk aan te raden om uw kaart vooraf te bestellen of af te halen bij een van de deelnemende restaurants., want op=op. De officiële opening van deze Waterweek 2015 staat gepland rond de klok van 18.00 uur als ook de Westfriese Waterweek doorgeef-waterrol vanuit Opmeer wordt doorgeven aan Waterweek Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.