Medemblik Actueel.

Algemeen

Scholtens houdt zich niet aan belofte bewoners Zwaagdijk-West. Zwaagdijkers woedend

Zwaagdijk-West- Afgelopen 29 januari kwamen wij met het bericht dat de inwoners van Zwaagdijk-West overhoop lagen met Bouwbedrijf Scholtens over de afscheiding van Zwaagdijk-West en industrieterrein Zevenhuis in Hoorn, wat tegen Zwaagdijk-West wordt aangebouwd.

In opdracht van de Hoge Raad moest Scholtens met de bewoners om tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen. En daar blijkt Scholtens zich niet aan te houden.  De fractie van Progressief West-Friesland had in januari al eens een bespreeknotitie op de agenda van de commissie ruimte laten plaatsen, maar omdat er toen nog gesprekken gaande waren tussen Scholtens en de inwoners van Zwaagdijk-West besloot de fractie van de PWF om dit onderwerp even te laten rusten tot er meer duidelijkheid was.

De PWF wil nu ook dat het college de belangen van de bewoners van Zwaagdijk-West met betrekking tot Zevenhuis tot het uiterste wil behartigen om zo een robuuste groenstrook te realiseren zoals die al eerder door de Dorpsraad Zwaagdijk-West is aangegeven.

Ook roepen zij het college op om korte termijn in overleg in overleg te treden met het college van Hoorn om tot een gezamelijk standpunt te komen over de beloofde groenstrook. En het college moet direct na de bouwvak Scholtens hierop aanspreken.

 

Reageren via facebook