Medemblik ligt op schema herbeoordelingen AWBZ/WMO

Medemblik – Het herbeoordelen voor de Wmo van cliënten met een AWBZ-indicatie en overgangsrecht (tot uiterlijk 31 december 2015) betekent voor gemeenten een forse opgave. In korte tijd moet een grote hoeveelheid meldingen, gesprekken en onderzoeken plaatsvinden.

Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten komen signalen binnen dat veel gemeenten moeite hebben om op deze datum alle clienten te hebben kunnen herbeoordelen. Het proces van het overgangsrecht dat eind dit jaar afloopt is voor veel gemeenten tekort dag.

Medemblik op schema

De gemeente Medemblik ligt op schema wat betreft de herbeoordelingen, de woordvoerster van de gemeente Zefanja Hofman weet ons te melden dat Medemblik nog 185 cliënten moet herindiceren en dat dit voor 31 december wordt gehaald.

Er zijn nu in de gemeente Medemblik drie wijkteams die inwoners helpen met vragen op het gebied van zorg (Wmo) en jeugd. Advies en hulp van het wijkteam is gratis. Een medewerker van het wijkteam komt bij u thuis om uw vraag en oplossingen met u te bespreken. De medewerker van het wijkteam schat in welke zorg en ondersteuning er nodig is of biedt zelf kortdurende ondersteuning. Het voordeel van deze werkwijze is dat u voor verschillende vragen niet meer naar diverse loketten en instanties hoeft. Eén huishouden, één plan, één aanpak. Er zijn drie wijkteams in de gemeente Medemblik: West, Midden en Oost. De Wijkteam-medewerkers helpen u als u vragen heeft over zorg, ondersteuning of jeugd.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.