Op kop sleurende Twan Berlijn zorgt voor bronzen medaille tijdens EK Inline-skaten

Medemblik – Vandaag stond de marathon op het programma bij het EK Inline-Skaten voor Junioren A en de uit Medemblik afkomstige Twan Berlijn mocht als sprinter de boel opstelten gaan zetten en zoveel mogelijk tegenstanders er proberen af te rijden.

Kans hebbers, Chris Huizinga, Jan Korenberg, Remon Vos. Secondanten voor de eerste helft van de wedstrijden de sprinters Twan Berlijn en Gerrie van Lingen. Deze 5 nemen het op tegen de 32 andere rijders. Bij het begin van de wedstrijd zien we meteen wat de bedoeling is iemand van Nederland aan een medaille helpen. Nederlandse sprinter Twan Berlijn voorop, de rest in een trein er achter. Tempo rijdend en gaan. De mannen van Nederland blijven goed bij elkaar.

Dan is het Jan Korenberg die als eerste het peloton gaat verlaten, de Nederlanders controleren en beheersen. Jan Korenberg krijgt een ruime voorsprong, als het junioren peloton wordt in gehaald door de eerste ontsnappers bij de senioren heren. Jan Korenberg mag niet aanhaken, ook niet ondanks dat zijn snelheid hoger is dan het senioren peloton. Hij staat er dus alleen voor. Na een aantal ronde is Jan weer terug in het peloton. Dan een aantal ronden verder doet Remon Vos veel kopwerk voor de mannen. en tracht elke sprint uit het peloton te verijdelen. Maar ergens gaat het mis. Remon en Jan zitten bij elkaar en Remon roept tegen Jan: “Als je wilt gaan moet je het nu doen”, ze tikken elkaar met de skeelers aan en Remon komt hard ten val en glijdt op zijn rug een behoorlijk aantal meters door, zo vertelde hij ons. Dan gaat er een Deen van door Olvier Lindenskov, Chris Huizinga gaat met hem mee en Twan Berlijn en Jan Korenberg beheersen het peloton, geven de mannen voorin de ruimte om weg te komen.

Maar het gaat door de Deen wordt weer ingehaald en Chris trekt het ook niet langer. De groep blijft bij elkaar en er is geen ontsnapping meer mogelijk. De bel voor de laatste ronde klink. voor deze junioren. En tot onze eigen grote verbazing zien wij sprinter Twan Berlijn de aanzet geven om de laatste 17oom, in een sprint aan te zetten, een lange sprint kan je wel zeggen. Het wordt een massa sprint op de finish, er wordt gestreden om de beste plaatsen het goud, het zilver, het brons. Wie mag zich Europees Kampioen noemen komend jaar.
Het is de Italiaanse Daniel Niero, die geflankeerd wordt door de nummer twee Roberto Fiorito maar ook de Nederlanders hebben succes. Chris Huizinga pakt het brons.

Jan Korenberg pakte een 12de plaats Twan Berlijn een 20ste plaats (Michel Mulder noemde hem held van de dag) Remon 27ste (door val) Gerrie van Lingen 37ste (sprinter voor de eerste rondens)

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.