23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:26
Medemblik Actueel.

Medemblik legt ‘last onder bestuursdwang’ op aan eigenaar veiling Zwaagdijk-Oost

Medemblik – De gemeente Medemblik is er wel zo’n beetje klaar met de eigenaar van de Greenery Veilinghallen in Zwaagdijk-Oost. Asbestdaken en slechte brandveiligheid dwongen de gemeente tot het nemen van een ‘last onder bestuursdwang.’

Dit is een middel om de eigenaar van de panden, Bergermeer BV, te dwingen stappen te ondernemen om het pand asbestvrij te maken en de brandveiligheid sterk te verbeteren. De hallen zijn nu verhuurd aan Transportbedrijf Vijn die ze gebruikt als overslagloods.

De gemeente Medemblik wil nu per oktober de boel sluiten maar daar gaat Bergermeer BV niet mee akkoord en daarom stonden beide partijen gister voor de rechtbank in Alkmaar om hun gelijk te halen.

mr. J.M. Janse van Mantgem, voorzitter van de raadskamer kreeg geen gemakkelijke zaak voorgeschoteld. Aan de ene kant Bergermeer BV die het onzin vind om miljoenen voor een sprinklerinstallatie te gaan uitgeven als het pand tot gesloten gaat worden en aan de andere kant de gemeente Medemblik die bij haar eisen blijft.

De rechter wees Bergermeer BV erop dat hij niet instaat is om de ‘last onder bestuursdwang’ op te heffen.

De rechter over twee weken uitspraak in deze zaak. Mocht de gemeente Medemblik gelijk krijgen dat komen de oude veilinghallen per oktober leeg te staan.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?