Irene Schouten goed voor brons tijdens EK Inline-skaten

Andijk – Samen met haar 2 teamgenoten Manon Kamminga en Bianca Roosenboom heeft Irene Schouten uit Andijk, tegenwoordig woont ze in Heerenveen, de bronzen plak voor zich weten op te eisen tijdens het EK Inline-skaten op het onderdeel relay.

En zoals het eigenlijk al het hele toernooi gaat strijd tussen Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk en Spanje zijn de landen waar het toch een beetje omdraait als het gaat om de Relay Polen, Portugal en de overige landen hebben niet voldoende rijders mee om een team te formeren.

Maar het blijf een strijd. Want de landen zijn ook aan elkaar gewaagd op de finish hoogstens 3 tiende verschil tussen de gefinishte teams. en dat is in een Relay erg close. Een goed opgebouwde race door de Nederlandse dames , rustig aan starten even kijken en op het laatst trachten toe te slaan.

Toch konden de dames er niet voor zorgen dat zij de super sterk rijdende Italianen voor te blijven. Met ingaan van de laatste ronde waren het de Spanjaarden die op een derde plaats lagen en nog ingehaald moesten worden. Manon Kamminga reed de vonken er van af en zette alles op alles. Nederland pakte de bronzen medaille.

Uitslag van de dames:

  1. Italy (F. Lollobrigida, G. Lollobrigida, E. Zanetti,)
  2. Germany (L. Schimek, S. Berg, M. Thum,)
  3. Netherlands (M. Kamminga, B. Roosenboom, I. Schouten)