Bezuinigingen Medemblik hakt er hard in bij de Kledingbank

Medemblik – De Kledingbank in Medemblik heeft te weinig inkomsten om door te kunnen gaan. Daarom doen ze een dringend verzoek aan de gemeente om subsidie. Die moet echter miljoenen euro’s bezuinigen.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

De Kledingbank heeft een aantal vaste lasten voor de panden waar de kleding wordt opgeslagen en verkocht. De belangrijkste inkomstenbron was de kledingbeurs in de Bonifatiuskerk. Maar die wil de inkomsten nu voor zichzelf houden.

“We gaan nu proberen om kleding op markten te verkopen en we houden in september een grote verkoopmarkt op het terrein van de Kledingbank aan de Almereweg in Medemblik”, zegt voorzitter Rinus Huizen. Maar dat zal volgens hem niet genoeg zijn om alle kosten te dekken. Daarom vraagt hij de gemeente om subsidie.

Wethouder Joset Fit zegt verrast te zijn door de noodkreet. Ze raadt de Kledingbank aan gewoon een aanvraag voor subsidie in te dienen. Ook staat ze open voor een gesprek. In totaal 300 gezinnen in Medemblik zijn afhankelijk van de Kledingbank.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.