13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 03:23
Medemblik Actueel.

Vogels kijken Waterberging Twisk

Twisk – Belangstellenden zijn zaterdag 1 augustus welkom op de jaarlijkse vogelkijkdag bij Twisk. De vogelkijkdag is inmiddels een mooie traditie geworden. Bij de waterberging zijn altijd veel vogels te zien. De vogeltrek is begonnen en zorgt voor extra drukte.

Op hun reis naar het zuiden hebben vogels plekken nodig om uit te rusten en bij te tanken. De waterberging is zo’n locatie. Tussen grote groepen grauwe ganzen, wilde eenden en kieviten gaan de aanwezigen op zoek naar minder alledaagse soorten.

Er is bijvoorbeeld kans op kemphanen, bosruiters, groenpootruiters en krombekstrandlopers. Bij de waterberging zijn ook regelmatig roofvogels te zien die op zoek zijn naar prooi: een buizerd, bruine kiekendief, sperwer of torenvalk. Ook kinderen kunnen op deze dag op een leuke manier kennis maken met de wondere wereld van vogels.

Deelname aan deze dag is gratis. Tijdens de vogelkijkdag is overigens ook de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waar bezoekers, behalve voor een kopje koffie of thee, terecht kunnen voor allerlei informatie over andere natuurgebieden en activiteiten. En voor kinderen is er natuurlijk limonade.

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: rij vanaf Lambertschaag in oostelijke richting over de N239. Ga direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meter is aan de rechterhand het fietspad met parkeerplaats te vinden. Parkeer hier de auto en volg het fietspad tot de waterberging te vinden is.

Eventueel is het ook mogelijk om te parkeren aan het einde van de doodlopende weg direct na de grasdrogerij van Lambertschaag. De organisatie treft bezoekers graag bij het infobord op het fietspad aan de zuidkant van het terrein. Kosten: Deze activiteit is gratis en reserveren is niet nodig.

Reageren via facebook