12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:21
Medemblik Actueel.

Oproep verzekeraars: inspecteer huis van vakantiegangers op stormschade

Medemblik – Na de zomerstorm van zaterdag adviseert het Verbond van Verzekeraars familie, vrienden en buren van mensen die op vakantie zijn een kijkje te nemen bij hun woning. ,,Laat iemand die de sleutel heeft langsgaan om het dak en de tuin te inspecteren. Is er schade dan wordt die alleen maar groter als er niets gebeurt. Ook kan het leiden tot onveilige situaties” , aldus een woordvoerder.

Op zijn vroegst maandagmiddag is volgens hem iets zinvols te zeggen over de financiële schade door de zomerstorm. ,,Op dit moment is nog met geen mogelijkheid een schatting te maken van het totale schadebedrag”, aldus de woordvoerder van het verbond. ,,Maandag gaan de verzekeringskantoren open en komen de eerste claimprognoses binnen.”

Omdat een zomerstorm zelden voorkomt, verwacht het Verbond van Verzekeraars een ander type schade, zoals kapotte tenten en caravans en andere schade die vakantiegangers onderweg hebben opgelopen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?