16.3 C
Medemblik
24 september 2020 17:14
Medemblik Actueel.

Boetes overtredingen pleziervaart gaan scherp omhoog

Medemblik – De overheid is de vele overtredingen op het water meer dan zat en gaat de boetes scherp verhogen. Ruim een derde van alle watersporters trekt zich niets aan van de regels en wetten die ook voor hun gelden op het water.

Één van de grootste ergenissen is het te snel varen op plaatsen waar dit niet mag, maar ook het gebruik van alcohol is bij velen een doorn in het oog. 

De waterpolitie gaat daarom de controles nog verder opvoeren en waar nodig zelfs het vaarbewijs invorderen.  De woordvoerder van de politie vertelt dat zij nog te vaak boten tegenhouden waarvan de bestuurder/eigenaar de regels niet kent of ze gewoon aan zijn/haar laars lapt.

Ook gaat de waterpolitie scherper letten op de regels die gelden voor recreatieve vaarders ten opzichte van de beroepsvaart. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?