Westfriesgasthuis: Geen beleid dat alleenstaande moeders geen vruchtbaarheidsbehandeling mogen krijgen

regionieuws – Op 23 juli is een artikel in Opzij verschenen over vruchtbaarheidsbehandelingen in ziekenhuizen. Op basis van verzamelde data hebben zij een ranglijst opgesteld. Het onderzoek toont aan dat alleenstaande vrouwen met een kinderwens niet in alle ziekenhuizen terecht kunnen. 

Gynaecoloog Moniek de Boer licht toe: “In het Westfriesgasthuis hebben wij een aparte afdeling Voortplantingsgeneeskunde. Hier kunnen vrouwen terecht wanneer ze moeite hebben om zelf zwanger te worden. Wij hebben geen beleid dat alleenstaande vrouwen bij ons niet in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsonderzoek.

Iedere aanvraag (van zowel echtparen als alleenstaande vrouwen) beoordelen wij zorgvuldig. We kijken hierbij niet alleen naar de medische en (psycho-)sociale omstandigheden van de aanvrager, maar ook naar onze faciliteiten en expertise. Zo hebben wij bijvoorbeeld geen toegang tot een spermadonorbank.

Ook gelden er voor alleenstaande vrouwen die hun eigen donor meenemen (landelijk) strikte regelgeving waar wij ons aan moeten houden. Dat maakt onze behandelingsmogelijkheden van alleenstaande vrouwen beperkt.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.