Weerbericht Medemblik – Vooral vanmiddag onstuimig herfstweer

Medemblik – Vandaag hebben wij te maken met een klein maar zeer actief laagdrukgebied die via het Kanaal over onze regio trekt, een zogenaamde ‘Kanaalrat.’ Onze regio zit precies in het gebied waar vanmidag de wind en ook de (zware) rukwinden op  zijn sterkst zullen zijn. De wind trekt vanaf een uurtje of 12 fors aan en rond het midden van de middag zal deze rond de 8 misschien wel 9Bft liggen. Er valt ook mogelijk veel regen in korte tijd, tot 20mm. Tijdens deze buien is onweer zeer goed mogelijk.

In de loop van de avond trekt de depressie weg en wordt het bij ons weer rustiger en klaart het zelfs een beetje op.

Zondag is het weer een normale dag, in het begin van de ochtend mogelijk nog wat neerslag maar de zon zal zich regelmatig laten zien. De wind is matig 4Bft en waait uit het zuidwesten. De middagtemperatuur loopt op naar 19 á 20 graden.

Maandag wordt weer een onstuimige dag met veel regen, wind en ook onweer is niet uitgesloten. De temperatuur loopt op naar zo’n 19 graden. In de nacht naar dinsdag blijft het ook nog regenen en is de kans op een klap onweer ook nog steeds aanwezig.

Dinsdag overdag wisselen buien en zon elkaar af en met 17 graden is het gewoon fris te noemen voor de tijd van het jaar. De wind is vrij krachtig 5Bft en waait uit het noordwesten.

Na dinsdag komt de atmosfeer iets tot rust maar met 18 á 19 graden is het wel 5 graden te koud voor de tijd van het jaar.

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.