Volkstuinders Medemblik kunnen alle groenten en fruit weggooien

Medemblik – Tuinders van volkstuinvereniging De Zaaier in Medemblik zijn boos. De roetdeeltjes die gisteren vrijkwamen bij de verwoestende brand bij afvalwerkingsbedrijf in Middenmeer dwarrelden op hun ongeoogste groenten neer. “Eigenlijk heb ik er niet zo veel zin meer in.”

De tuinders vinden het ongepast dat ze via media moesten vernemen dat ze groente en fruit uit de tuin beter kunnen weggooien. Liever hadden ze dat advies via een bericht op hun telefoon gekregen. Gerard van Beers, voorzitter van de tuindersvereniging, is verontwaardigd. “Dat ze zo met mensen omgaan die voor hun hobby een tuin hebben…en dan word je zo neergezet.”

Sla en andijvie
Ria de Graaf heeft een volkstuin op het complex en kwam vandaag met haar kleinzoon de schade opnemen. “De sla en andijvie gaan weg. Ik denk niet dat je die nog kunt eten.” Sommige leden geven de moed langzaam op, want het is niet de eerste tegenvaller. Vorig jaar werd de hele oogst gestolen en afgelopen weekend werden er bij een inbraak vernielingen aangericht.

“Ik ben het er niet mee eens dat er geen Amber Alert is uitgegaan”, zegt De Graaf. Ze doelt op een NL-Alert, waarmee mensen die in de omgeving van een ramp zijn wordt geadviseerd wat ze het best kunnen doen. “We zijn niet op de hoogte gebracht.”

De Veiligheidsregio stelt dat de gemeente Medemblik verantwoordelijk is voor de informatievoorziening naar burgers over de gevolgen van de brand. Op haar beurt meldt de gemeente Medemblik dat er hard gewerkt wordt om alle inwoners te informeren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.