14.7 C
Medemblik
22 mei 2020 23:28
Medemblik Actueel.

Wijbenga BV stapt over op ECO-werken

Medemblik – Gisteren werd bij de firma Wijbenga Medemblik BV als 2e in Nederland en als eerste in Noord-Holland een Roadprinter ECO afgeleverd.

Bestratingsbedrijven kunnen met subsidie van het Rijk de verbeterde (her)bestratingsmachine Roadprinter Eco aanschaffen. Dit elektrische materieel komt in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Vrije Afschrijving Milieumiddelen (VAMIL).

De nieuwe machine wordt aangedreven door lithium-ion accu’s. Dat is een alternatief voor de conventionele variant die met een dieselgenerator of via het openbare net van stroom wordt voorzien. “De praktijk leert dat veel problemen voortkomen uit de externe stroomvoorziening”, zegt Alexander Hardebol van H&H Trading. De lithium-ion accu’s zijn met een totaalgewicht van 65 kilo lichter dan een vergelijkbaar pakket lood/zuur-accu’s. De accu’s genereren 24 volt voor de aandrijving van het rupsonderstel waarmee de Roadprinter over de locatie rijdt.

In praktijk is 24 uur opladen genoeg power om één week te kunnen werken met deze machine en 100% CO2 vrij. Milieu vriendelijk en ook voor het personeel van Wijbenga een genot om mee te werken, geen brullende en stinkende aggregaten meer.

Reageren via facebook