Medemblik Actueel.

markten

Westfriese Tafel Zomermarkt verplaatst naar 5 september a.s.

Medemblik – In verband met de slechte weersvooruitzichten voor zaterdag 25 juli, hebben de STEM, MEVO en de Westfriese Tafel in onderling overleg besloten de Westfriese Tafel Zomermarkt te verplaatsen naar 5 september a.s.

Juist in geval van een culinair evenement waar het gaat om gezelligheid en beleving, is regen een grote spelbreker. Bovendien maken –met het oog op de veiligheid- de verwachte hoge windsnelheden, uitstel onafwendbaar.

Al de hele week wordt nauwlettend het weerbericht in de gaten gehouden. Uit contact met Weerstation Medemblik bleek dat er zaterdag zeker een depressie over ons land zal trekken, met windsnelheden tot wel 120km/uur en dat dit gepaard gaat met veel neerslag. Daarom is er gisteren achter de schermen door de STEM en de MEVO hard gewerkt aan een scenario om uit te wijken naar een andere datum. In de uitwerking van dit scenario speelde Gemeente Medemblik een belangrijke en meedenkende rol.

Uit onderling overleg tussen de leden van de Westfriese Tafel, bleek dat de betrokken kraamhouders allen de slechte weersverwachtingen een obstakel vonden om het evenement veilig en succesvol te laten verlopen. Er kwam het verzoek om, ivm de bestellingen voor de markt, zo snel mogelijk met duidelijkheid te komen. Toen het scenario werd voor gelegd om de Westfriese Tafel Zomermarkt te verplaatsen naar 5 september, werd hierover onmiddellijk consensus bereikt. Zowel STEM, MEVO als de Westfriese Tafel staan voor 100% achter dit besluit.

Inmiddels zijn alle direct betrokken partijen en kraamhouders ingelicht. De reacties zijn allen begripvol en iedereen kijkt uit naar 5 september! De markt zal wederom plaatsvinden in het Van Houweningepark te Medemblik en zal geopend zijn van 13.00u-20.00u.

De Westfriese Tafel Zomermarkt is een culinair plein, waarbij het Westfriese streekproduct centraal staat en maakt onderdeel uit van de Zomermarkten. Meer informatie vindt u op facebook.com/zomermarkten of www.westfriesetafel.nl.

Reageren via facebook