Nasleep brand HVC, wanneer wel en geen sirene laten loeien

Medemblik – De brand van gisteren op het HVC terrein roept bij veel inwoners van de stad Medemblik toch nog veel vragen op.. Ze vinden het maar vreemd dat ze via de media moeten vernemen om de ramen en deuren te sluiten ivm de roetwolken, en de mogelijke aanwezigheid van gifitige stoffen.

Wij spraken zojuist de woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord en die vertelde ons dat sirenes alleen worden gebruikt zodra de volksgezondheid in gevaar is, de Veiligheidsregio heeft de hele middag in en om Medemblik metingen verricht en deze waarden bleven onder de norm.

Bij dit soort momenten fungeert RTV NH als de rampenzender, via radio en tv wordt u dan op de hoogte gehouden van wat u wel en niet moet doen, de lokale media, wij in dit geval, houden u ook zoveel en zo goed mogelijk op de hoogte. Dit doen wij door alle aangeleverde mededelingen vanuit de Veiligheidsregio te delen op de website en op Facebook. Note.. binnenkort als de nieuwe Streekomroep een feit is zal ook deze als rampenzender gaan fungeren.

Ook de website van de gemeente Medemblik wordt continue geupdate met de laatste mededelingen over een ramp als deze in onze gemeente plaats vindt.

De roetwolken trokken over Medemblik en ook over de volkstuinen vlakbij Medemblik. Daarom kwam gisteravond de brandweer nog met de melding om groenten en fruit goed te controleren op roetdeeltjes en mocht u deze aantreffen deze niet af te spoelen maar weg te gooien.  De mededelingen zijn algemene mededelingen, pas bij groot alarm gaat men over op gerichte mededelingen die u ook moet opvolgen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.