Medemblik Actueel.

Algemeen

Bericht van toppertje Nathaniël uit Amerika

Medemblik – Scans, gesprekken met de oncoloog en daarna loodzware immunotherapie. Kankerpatiëntje Nathaniël Roggeveld en zijn familie krijgen het direct voor hun kiezen in het ziekenhuis in Philadelphia.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Na een rustige reis afgelopen zaterdag moesten ze meteen aan de bak. “Het huis is betrokken en de snelste route naar het ziekenhuis moest worden gevonden”, zegt oom Sylvano Rosenberg van de Nathaniel Victory Foundation.

“Met de buren maken ze inmiddels al een praatje, maar het is nog wel zoeken naar winkels en de supermarkt”, aldus Sylvano die vanuit Nederland nauw contact onderhoudt met de familie Roggeveld.

Inmiddels heeft de tweejarige peuter uit Medemblik drie scans gehad. Daaruit is gelukkig gebleken dat hij schoon is; vrij van neuroblastoomkanker. De ziekte kan echter makkelijk terugkomen. Maandag is er een gesprek met de oncoloog en dan wordt bekeken wanneer hij aan zijn therapie kan beginnen.

Therapie
“Dat zal vrij snel gaan gebeuren”, denkt Sylvano Rosenberg. “De eerste dosis van het chemische spul dat hij krijgt is gelijk een enorme aanslag op het lichaam en de eerste tien uur zijn niet van gevaar ontbloot.”

Rosenberg denkt dat het daarna wel pijnlijk voor Nathaniël zal zijn, maar niet meer levensgevaarlijk. De behandeling verdubbelt uiteindelijk de kans op overleven naar zo’n 60 procent.

Stichting gaat door
De totale behandeling duurt ongeveer een half jaar. Voor de reis en het verblijf van het gezin Roggeveld moest 100.000 euro worden ingezameld. De Nathaniel Victory Foundation blijft doorgaan met inzamelen zodat ook andere kinderen voor hun behandeling met hun familie naar de VS kunnen gaan. 

Voorlopig doen ze dat met een speciale veilingsite. Ook de andere tweejarige peuter uit Medemblik met deze zeldzame ziekte, Madelief Boon, zal binnenkort naar de VS afreizen. Madelief is bezig met een reeks van 20 bestralingen.

De voorbereidingen voor de reis worden al getroffen, al is nog niet precies duidelijk wanneer de familie Boon kan gaan. Vermoedelijk in de tweede helft van augustus.

Reageren via facebook