5.3 C
Medemblik
3 december 2020 21:39
Medemblik Actueel.

Dames wielrennen in West Friesland leeft

Wervershoof – Mede dankzij de successen van 2 fietsende meiden, Tessa Neefjes en Eva Buurman, lijkt het er meer en meer op dat in 2016 West-Friesland een eigen wielerronde voor Dames gaat krijgen.

Waar enkele jaren geleden het dames wielrennen in Westfriesland in het slop leek te belanden, waardoor Bovenkarspel met de dames stopte, lijkt een nieuwe ontwikkeling te ontstaan.. Mede door de successen van de wielerrondes in Enkhuizen, Hoogkarspel en Obdam lijkt de mogelijkheid aanwezig dat er volgend jaar een overall klassement komt voor de eerdergenoemde plaatsen, aangevuld met de rondes in Wervershoof en Bovenkarspel.

Hadden Enkhuizen en Hoogkarspel over het aantal deelneemsters al niet te klagen, de ronde in Obdam bracht maar liefst ruim 70 vrouwen aan de start. Onder hen landelijke toppers als Vera Koedooder en Amy Pieters, maar ook Westfriese talenten als Nina Buijsman, Tessa Neefjes en Eva Buurman.

Hoewel er nog meerdere gesprekken tussen de organisaties moeten plaatsvinden alvorens het zover is lijken er kansen aanwezig!

Reageren via facebook