Woonschakel gaat door met plaatsen zonnepanelen.

Medemblik – Na een pilotproject bij 5 woningen aan de Graaf Florislaan in 2013 is De Woonschakel vorig jaar gestart met het plaatsen van zonnepanelen op ruim 200 woningen.

Dit jaar worden er weer ca. 200 woningen van 6 panelen voorzien op qua ligging geschikte huurwoningen. In diverse wijken in Medemblik is dat nu al zichtbaar. Met de plaatsing, waarmee de huurder akkoord moet gaan, heeft deze een financieel voordeel van ca. 140,- per jaar te verwachten.

De werkelijke opbrengst is dus mede afhankelijk van de ligging van de panelen en daar wordt nu voorlopig op geselecteerd. In 2014 en 2015 is hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar en volgend jaar staat dit bedrag weer gepland. Net als dit jaar zal volgend jaar deelname aan de plaatsing van zonnepanelen aan huurders door het hele bezit vanDe Woonschakel in de 4 gemeenten worden aangeboden.

Naast de milieuwinst door de plaatsing is het mooie van de aanpak van De Woonschakel dat er ook een directe woonlastenbesparing wordt verkregen en dat is dubbele winst.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.