Medemblik Actueel.

Algemeen

8-jarige Maura knip haar af voor Stichting Haarwensen

Wognum – Maura Groenland (8 jaar) uit Wognum hoorde een aantal maanden geleden op haar gymclub van twee meiden dat zij hun lange haar hadden laten afknippen voor een goed doel. Ze vertelden Maura dat hun haar in een vlecht moest, deze vervolgens werd afgeknipt en die vlecht dan werd opgestuurd naar stichting Haarwensen.

Kinderen en volwassenen die door ziekte geen haar meer hebben, kunnen daardoor een pruik krijgen van echt mensenhaar. ‘Kan dat ook?’, dacht Maura. ‘Dan wil ik dat ook!’ Het haar van Maura was al aardig lang, maar moest nog even groeien.

Vorige week was het zover. Maura d’r vlecht werd afgeknipt door haar tante en kapster Muriel ten Cate. Trots ging ze met haar vlecht in d’r hand op de foto.

Reageren via facebook