Medemblik Actueel.

Evenementen

En toen waren er nog 12 paalzitters over

Lambertschaag – Van de vijftien jongens die vrijdagmiddag om 17.00 uur in Lambertschaag op een paal in het water gingen zitten, zijn er nog twaalf over. De drie afgevallen paalzitters, Benny, Frank en Giel, hebben hun poging vannacht moeten staken.

Dat laat de organisatie van het evenement aan RTV NH weten. De overgebleven deelnemers trotseren momenteel weer en wind om het huidige record van 52 uur en 31 minuten te verbreken. Om een nieuw record te vestigen, moeten de deelnemers tot vanavond 21.31 uur op de paal blijven zitten.

De organisatie spoort iedereen aan om een kijkje te komen nemen. “Dus neem je plu mee en kom de mannen even supporten”, schrijven ze op Facebook. Die oproep vindt in ieder geval gehoor bij mensen uit Zuid-Holland, zo blijkt uit de reacties eronder. “Tot vanmiddag! We komen supporten vanuit Alphen aan den Rijn.”

Reageren via facebook