25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 21:50
Medemblik Actueel.

Albert Heijn slachtoffer valse winacties Facebook en Whatapps

Regionieuws – Supermarktketen Albert Heijn waarschuwt voor valse winacties die via Facebook, e-mail, sms of WhatsApp in omloop worden gebracht.

Dat meldt het bedrijf op de website. Bij de valse acties wordt vaak een waardebon aangeboden ter waarde van 100, 250 of 500 euro. Volgens Albert Heijn zou het gaan om zogenaamde ‘phishing-acties’ bedoeld om persoonlijke gegevens te verzamelen. Daarbij wordt de naam en het logo van de supermarktketen misbruikt.

Controleren
Albert Heijn roept klanten op goed te kijken naar de afzender van e-mails en bij acties via Facebook goed te controleren of de link naar de Facebookpagina klopt. Het bedrijf benadrukte dat het bij acties geen gebruik maakt van sms of WhatsApp.

Reageren via facebook