Medemblik Actueel.

Algemeen Videos

Groots onthaal door Ajaxfans voor Nathaniël op Schiphol

Medemblik – Onder luid geklap kwam de doodzieke peuter Nathaniël (2) uit Medemblik vanmorgen uit een speciaal voor hem gehuurde limousine. Tientallen Ajaxfans en andere aanwezigen waren naar Schiphol gekomen om hem uit te zwaaien. “Dat jochie heeft het nodig”, zegt een hen.

Nathaniël is inmiddels vertrokken naar de Verenigde Staten om daar behandeld te worden tegen kanker. De behandeling daar vergroot de kans op overleven van Nathaniël fors, van 30 naar 60 procent.

Voor de behandeling was echter flink veel geld nodig, dat is grotendeels opgehaald door fanatieke Ajax-supporters. “Financieel heeft deze groep een heel groot deel van het geld bijeen gebracht”, zegt Sylvano Rosenberg, de oom van het jongetje. “Ze blijven ons ook steunen.”

De moeder van de zieke peuter reageert geëmotioneerd op alle steun: “Dit was helemaal geweldig. Dit hadden we niet verwacht.”

Reageren via facebook