Op vakantie naar de Alpen? Het wordt er tropisch heet.

DEN HAAG (ANP) – Wie vrijdag of zaterdag op vakantie gaat richting de Alpen moet rekening houden met hoge temperaturen. Vooral in Oostenrijk en Noord-Italië worden temperaturen tot zo’n 38 graden verwacht. Die hoge temperatuur wordt verwacht rond Florence (vrijdag en zaterdag) en Lyon (vrijdag).

Het warme weer kan in Oostenrijk bovendien gepaard gaan met zware onweersbuien, meldde de ANWB donderdag.

De organisatie waarschuwt weggebruikers in Zuid-Duitsland bovendien voor wegdekschade als gevolg van de hitte. Onder meer op de A3 (Neurenberg-Passau), de A5 (Karlsruhe-Basel) en snelwegen rond München geldt daarom een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur.

In Nederland valt het dit weekend nog reuze mee met de warmte. Het wordt zonnig, 20 tot 25 graden met een kleine kans op een bui, aldus het KNMI donderdag. Na het weekend wordt warmer weer verwacht.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.