Korenslang zorgt voor onrust Medemblik

Medemblik – Afgelopen nacht is een Korenslang gesignaleerd op het Oortje in Medemblik. 1 van de bewoners van de straat zag de slang onder de auto liggen.

De slang schrok van de bewoonster en ging snel de bosjes in. De Korenslang is een volkomen ongevaarlijke slang die enkel muizen en andere kleine dieren zoals ratten eet.

De Dierenambulance is onderweg om het diertje te vangen.

De korenslang (Elaphe guttata guttata) wordt door herpetologen dikwijls aangehaald als de ideale “beginnersslang”. Ze worden vrij snel tam, eten goed en stellen niet te veel eisen aan het terrarium. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende prachtige kleurmutaties. Korenslangen bereiken een lengte van 120-140cm en worden tot 15 jaar oud.

De korenslang is afkomstig uit het zuidoosten van de Verenigde Staten waar ze in uiteenlopende gebieden te vinden is. Zo vindt men hem in heuvelachtig terrein, bossen, prairies, steenhopen, maar ook op landbouwgronden, in schuren en kelders. In de natuur zal hij zich vooral voeden met knaagdieren, maar ook vogels behoren tot zijn menu.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.