Na boer zoekt vrouw nu ook boer zoekt zender

regionieuws – Nederland krijgt een televisiezender voor boeren. Farm & Food gaat op 1 september op internet de lucht in. Dit najaar moet de omroep ook op televisie te zien zijn. Dat heeft initiatiefnemer Aleid Smid donderdag gezegd na een bericht in het AD.

De zender richt zich zowel op boeren als op consumenten. ,,We willen een plek zijn waar boeren hun zakelijke informatie kunnen vinden, een soort RTL Z voor de landbouw. Aan de andere kant willen we de consument informeren over de voedselketen. Waar komt mijn brood vandaan? Waar komt mijn fruit vandaan? Hoe gaan boeren met tomaten om?”

Marit van Bohemen, voorheen werkzaam voor RTL 4 (o.a. Camping Life) en SBS6 (o.a. Klussen met Kijkers), moet een debatprogramma over de landbouw gaan presenteren. Smid: ,,We hebben nieuwsuitzendingen met achtergronden, portretten van boeren, docusoaps die boeren 24 uur per dag volgen.” Een programma als Boer zoekt vrouw komt er echter niet op. ,,Dat is een datingshow. Het mag lekker doorgaan, maar wij zitten er niet op te wachten. Wij doen meer over bedrijven, daar is genoeg over te vertellen.”

Farm & Food zit in dezelfde hoek als de zender 24kitchen. ,,Mensen zijn bezig met voedsel, ze willen weten waar hun eten vandaan komt. Daar stappen wij in, maar bij ons zie je geen recepten. Ons kanaal stopt bij het moment dat consument in de supermarkt iets in handen pakt”, aldus Smid.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.