Legionella aangetroffen bij Club4Pleasure Middenmeer

Regionieuws – Bij Club4Pleasure in Middenmeer is legionella aangetroffen. Dit blijkt uit onderzoek nadat er melding was gemaakt van een patiënt met legionella. De patiënt is aan de beterende hand. De douche en badgelegenheden zijn per direct buiten bedrijf gesteld door GGD HN en toezichthouders (Provincie en ILT). Personen die na 26 juni Club4Pleasure bezocht hebben, lopen nog risico om ziek te worden. GGD Hollands Noorden adviseert bezoekers met klachten zich te melden bij hun huisarts.

Wat te doen bij klachten?
Legionella klachten lijken op griep; hoge koorts, spierpijn en hoofdpijn. Bezoekers die de club na 26 juni hebben bezocht en die bovenstaande klachten ervaren, wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts. Klachten komen meestal voor in de eerste week na de besmetting, maar kunnen tot maximaal 19 dagen na besmetting optreden. De huisartsen en ziekenhuizen in de regio zijn op de hoogte gesteld.

Wat is legionella?
Legionella is een infectie van de luchtwegen en de longen. De infectie wordt veroorzaakt door een bacterie en wordt ook wel veteranenziekte genoemd. Voor meer informatie over legionella kan men terecht op www.ggdhn.nl/infectieziekten/legionella.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.