Hij is terug waar hij hoort te staan.. De Misthoorn staat weer op de pier..

Medemblik – Vanuit de redactie hebben wij ons hard gemaakt om er voor te zorgen dat de om onduidelijke redenen verplaatste misthoorn weer terug zou komen op de pier aan de kant van het Kasteel. Op de plek waar hij hoort te staan, waar hij tientallen jaren stond.

Henk Prins is er zelfs speciaal naar een commissievergadering gegaan om zich daar sterk te maken voor terugplaatsen van de Misthoorn. En met succes. De gehele commissie en de wethouder waren het met hem eens dat dit monument weer terug moet op de plaats waar hij hoort te staan, op de kop van de pier van de haven.

Vanochtend heeft de gemeente de Misthoorn, na een grondige renovatie, weer terug laten plaatsen. De Misthoorn is weer zo goed als nieuw alleen toeteren doet hij niet meer. 

Volgende maand volgt de officiéle onthulling van de misthoorn door de wethouder. En is Medemblik weer een verloren monument rijker.