Medemblik Actueel.

Cultuur & Uitgaan

Augustus staat bol van zomerse activiteiten voor de senioren de gemeente Medemblik

Medemblik – Een uitje met de museumbus naar de midgetgolf in Onderdijk, boottocht & rondleiding IVN Egboetswater, Prijsklaverjassen in Onderdijk, een muzikale middag in St. Martinus of Zomeravondbuffet in Sorghvliet…. Het is zomaar een greep uit de vele activiteiten die in het kader van “Zomeractiviteiten 2015” in de gemeente Medemblik worden georganiseerd. En het leuke is, alle senioren kunnen hier tegen een klein bedrag aan deelnemen. U hoeft nergens lid van te zijn.

Net als voorgaande jaren zijn er in de maanden juni, juli en augustus vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, gezellig op stap te gaan en kennis te vergaren. Hiervan zijn inmiddels diverse programmaboekjes gedrukt en verspreid. Het aanbod voor augustus is als volgt:

Dinsdag 4 augustus, tijd opstap; 10.30 uur, Boottocht en rondleiding IVN Egboetswater, opstap bij het Emmapark te Medemblik.

Dit jaar voor het eerst een schuitentocht vanuit Medemblik. Bij het Egboetwater wordt een rondleiding gegeven door een vrijwilliger van het IVN en brengen we samen de lunch door. Let op, neem voor tussen de middag een lunchpakket mee. We zijn rond 14.30 uur terug. Kosten deelname: € 5,-. Incl. drinken, excl. lunch. Opgave uiterlijk vrijdag 31 juli. Opgave en info; Riet Wapenaar, tel. 0227-543829 of Emiel Bodewes, tel. 0227-541820.

Donderdag 6 augustus, tijd opstap; 14.00 uur, Schuitentocht Wervershoof, opstap bij fam. Kuin (S.Koopmanstr. 107).

Deze schuitentocht gaat vanuit Wervershoof richting Medemblik en wel naar de Tritonbar. Daar wordt een heerlijk driegangenmenu verorberd, bereid door Herman Tibbe. Na het eten gaat de schuit weer richting Wervershoof. Er zal een klein stukje gelopen moeten worden van de schuit naar de Tritonbar en terug.

Kosten deelname: € 13,-. Deze schuitentocht is momenteel al vol geboekt. Voor meer info; Hans Witteman, tel. 0228-583796.

Dinsdag 11 augustus, 13.30 uur, Optreden “De Zingende Groenteman”, MFA Over de Leek Zwaagdijk-Oost:

De heer Tromp kan prachtig vertellen over wat hij zoal heeft beleeft in de jaren dat hij als groenteman langs deuren heeft gevent. Vele leuke anekdotes passeren de revue. Daarbij wordt hij muzikaal ondersteund door zijn dochter Anne-Marie. Kosten deelname: € 6,-. Meer info; Jaap Luken, tel. 0229-262820.

Dinsdag 11 en 25 augustus, 14.00 uur, Bowlen, Bowlingcentrum Medemblik.

Ook deze maand kan weer gebowld worden. Kosten € 3,50. Opgave is niet nodig. Meer info: Riet Wapenaar. Tel. 0227-543010

Donderdag 13 augustus, 14.30 uur, muzikale middag met duo Koos Moens, St. Martinus.

Een gezellige muzikale middag verzorgt door de vrijwilligers van het Rode Kruis. Toegang is gratis en opgave is niet nodig. Meer info: Marijke Langedijk, tel. 0227 543829.

Dinsdag 18 augustus, 14.00 uur, Jeu de boules en Mölkky in het Emmapark Medemblik.

Dit jaar kunt u weer jeu de boules spelen. Ook kunt u kennis maken met het spel Mölkky. . Alles wat u nodig heeft is de buitenlucht, een groep ‘vrienden’ en een set Mölkky! Sterk hoeft u niet te zijn: het komt aan op een combinatie van geluk en gooien. De eerste speler die voor 50 punten aan pionnen omgooit is de winnaar! Kosten € 3,50. Opgave is niet nodig. Meer info: Riet Wapenaar. Tel. 0227-543010

Donderdag 20 augustus, 13.30 uur, Prijsklaverjassen, Dorpshuis De Onderdijk:

Klaverjassen…wie vindt het niet leuk? Zeker als u er ook nog iets mee kunt winnen. Speel mee, en wie weet neemt u iets mee naar huis! Kosten deelname: € 6,-. Voor opgave of meer info: Els Koomen-Laan, tel. 0228-583149.

Donderdagmiddag 20 en 27 augustus, 14.00 uur (vertrek bus 13.30), Met de museumbus midgetgolven bij ‘Wat aars,’ in Onderdijk.

Zoals andere jaren wordt er nog steeds gemidgetgolft, maar op een andere locatie. U kunt zelf naar de midgetgolfbaan gaan of u rijdt gezellig mee met de museumbus. Wij vertrekken vanaf het busstation in Medemblik. Kosten € 5,00 (3,50 met eigen vervoer). Opgave is niet nodig. Meer info: Riet Wapenaar. Tel. 0227-543010

Donderdag 27 augustus, 17.00 uur, Zomeravondbuffet in het restaurant van Sorghvliet; Samen genieten van een overheerlijk Grieks buffet.

Kosten € 15,00 pp. (excl. consumpties), aan de zaal te voldoen. Opgeven: liefst voor donderdag 20 augustus bij de receptie van Sorghvliet (tel. 591641 of via de mail via Receptie.Sorghvliet@omring.nl)

Vervoer

Bent u mobiel wat beperkt, maar wilt u toch deelnemen aan deze zomeractiviteiten en heeft u geen andere mogelijkheden qua vervoer? Neem dan contact op met genoemde contactpersoon of met Wonenplus.

Deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de lokale ouderenbonden in Medemblik, Noorderkoggenland, Wervershoof en Andijk, Wonenplus, gezamenlijke kerken, Zonnebloem, Sorghvliet, Rode Kruis, Sint Jozef, SCC De Schoof, gemeente Medemblik en de Wering.

Reageren via facebook