15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 16:55
Medemblik Actueel.

Horizon College en het NIMA werken samen voor grotere kansen op arbeidsmarkt

Regionieuws- Grotere kansen op de arbeidsmarkt en een betere aansluiting op het hbo-onderwijs: het zijn twee belangrijke redenen voor het ROC Horizon College en NIMA om een samenwerking aan te gaan. NIMA is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. Leerlingen van de mbo-opleiding Commercieel Medewerker Marketing en Communicatie krijgen door de samenwerking de mogelijkheid om hun NIMA-A-diploma te halen.

NIMA is gespecialiseerd in marketing en in het bijzonder in online marketing. Met extra onderwijs op dit gebied zijn leerlingen van het Horizon College toegerust om een NIMA-A examen af te leggen. Het behaalde NIMA-diploma geeft hierdoor een meerwaarde aan het mbo-diploma. Het Horizon College is het enige roc in Noord-Holland dat deze mogelijkheid aanbiedt. De opleidingen marketing en communicatie van het Horizon College worden verzorgd in Alkmaar en Hoorn.

Deskundigheid beoordeeld:
Docenten en management van de mbo-opleiding Commercieel Medewerker Marketing en Communicatie zijn door NIMA beoordeeld of zij de deskundigheid bezitten om leerlingen voor het NIMA-A diploma op te leiden. Afspraak is dat de leerlingen het officiële NIMA-examen afleggen en ook oefenen met het  officiële oefenexamen van NIMA.

Pilot:
Met de ondertekening van het contract start de pilot in augustus, aan het begin van het nieuwe schooljaar. In februari/maart 2016 wordt de pilot geëvalueerd.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?