16.3 C
Medemblik
24 september 2020 16:21
Medemblik Actueel.

Zaterdag is het zover.. Nathaniël vertrekt naar Amerika voor verdere behandeling.

Medemblik – Spannende dagen voor de ouders van Nathaniël en natuurlijk ook voor Nathaniël zelf.. Gisteren nog een operatie en als hij daar van hersteld is volgt aankomende zaterdag de vlucht naar Amerika waar deel 2 van zijn behandeling volgt.

Immuntherapie

De artsen in Nederland bepalen in overleg met Amerikaanse collega’s of een kind deel kan nemen aan de behandeling in Philadelphia. Jaarlijks ondergaan 5 tot 10 kinderen uit Nederland deze behandeling. Meestal zijn er 6 tot 8 Nederlandse gezinnen in Amerika voor de immunotherapie van hun zoon of dochter. Tot nu toe hebben in totaal 225 kinderen uit verschillende landen de therapie gehad.

Immunotherapie is een studiebehandeling die op dit moment nog niet in Europa beschikbaar is. De behandeling bestaat uit het toedienen van diverse medicatie. Dit zorgt ervoor dat de tumor niet meer groeit en verspreidt. Daarnaast zorgen de medicijnen ervoor dat tumorcellen worden gevonden en vernietigd. De immuniteit van het lichaam wordt verhoogd in het beenmerg en in het bloed. Witte bloedcellen worden beter aangezet om de tumorcellen te vernietigen. Door de medicatie wordt er ook geprobeerd om resterende neuroblastoomcellen te veranderen in normale cellen zodat deze zich minder snel delen.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?