Medemblik Actueel.

Algemeen

Westerzeedijk en Markerwaardweg in Medemblik weer open

Medemblik – De Westerzeedijk (N239) en Markerwaardweg (N240) bij Medemblik zijn weer volledig open voor het verkeer.

In het weekend van 11 en 12 juli 2015 heeft de provincie Noord-Holland de werkzaamheden aan beide wegen afgerond. De vernieuwde wegen zijn veiliger en zorgen voor een betere doorstroming van verkeer in de regio.

Veiliger rotondes

De Westerzeedijk (N239) en Markerwaardweg (N240) kenmerken zich nu door een bredere hoofdrijbaan en twee nieuwe rotondes bij de kruising Westerzeedijk (N239) met de Almersdorperweg en de kruising Markerwaardweg (N240) met de Droge Wijmersweg. Door de aanleg van rotondes zijn deze kruisingen veiliger gemaakt. Daarnaast is de bestaande brug bij de Almersdorperweg vervangen.

De oversteek over de N239, van de Noorderweg naar de Koggenrandweg door de dijk, is dichtgemaakt. De verkeerssituatie was gevaarlijk, maar er was onvoldoende ruimte om de oversteek veiliger te maken. Bovendien werd de oversteek beperkt gebruikt. Het verkeer kan voortaan gebruik maken van de veiligere oversteek over de N239 bij de Almersdorperweg.

Afrondende werkzaamheden

De komende weken vinden nog afrondende werkzaamheden langs de weg plaats. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van. Na de zomer organiseert de provincie een feestelijk moment om te vieren dat de wegen zijn vernieuwd en de omwonenden te bedanken voor het geduld tijdens de werkzaamheden.

De Westerzeedijk (N239), tussen de rijksweg A7 en Medemblik, en de Markerwaardweg (N240), tussen Medemblik en Hoogkarspel, waren toe aan groot onderhoud. De provincie heeft het onderhoud samengevoegd met het herinrichten van beide wegen, met als doel de doorstroming en veiligheid in het gebied te verbeteren. De wegwerkzaamheden zijn tussen februari en juli 2015 uitgevoerd.

Reageren via facebook