Medemblik Actueel.

markten

Kunst en nostalgie in Medemblik tijdens Zomermarkten

Medemblik – Op zaterdag 18 juli a.s. vindt in Medemblik alweer de 3e Zomermarkt plaats. Dit maal is het thema Kunst & Nostalgie. In het Van Houweningepark en Bagijnhof tonen kunstenaars uit de omgeving hun beeldhouwwerk, schilderijen en overig werk en vindt u er een uitgebreide collectie kunstboeken. Levend standbeeld Marjolein Manshande mag hier uiteraard niet ontbreken! Ook wordt u meegevoerd naar de tijd van “toen’. De ambachten, het brocante, de spullen van weleer en de musea zullen voor een heerlijke nostalgische sfeer zorgen!

Voor kinderen is er voldoende vertier: voel je een heuse kunstenaar en werk mee aan een reusachtig schilderij voor verzorgingstehuis St. Martinus. Ook kan er geknuffeld worden met de dieren in de kinderboerderij en gespeeld worden met Oudhollandse spelletjes. Op het Ambachtsplein kijken jong én oud de ogen uit bij de scheepsmodellen maker, de mosterddraaister en mandenvlechter. Ook toont het Westfries Genootschap u het Westfries kostuum. Op het gezellige terras kunt u “opsteken” en genieten van allerlei lekkers.

De Kunst & Nostalgie Zomermarkt is op 18 juli a.s. geopend van 10.00u – 17.00u en vindt plaats in het historische centrum van Medemblik (Bagijnhof en Van Houweningepark). Voor meer informatie over de Zomermarkten en de agenda, zie www.stemmedemblik.nl of facebook.com/zomermarkten.

Reageren via facebook