Gaat u op vakantie naar Bali? Dan kunt u dat nu wel vergeten

Medemblik De uitbarsting van de vulkaan Mount Raung heeft flinke gevolgen voor het vliegverkeer van en naar het Indonesische eiland Bali. De KLM heeft voor vandaag de vluchten tussen Bali en Singapore geschrapt.

Daardoor zijn op Bali en in Singapore honderden Nederlanders gestrand. De KLM regelt voor de gestrande passagiers een hotelovernachting, laat een woordvoerder weten aan de NOS. De internationale luchthaven bij de badplaats Kuta en niet ver van de Balinese hoofdstad Denpasar is voor onbepaalde tijd gesloten.

Het is dankzij de enorme toeristenindustrie op het eiland de op twee na drukste luchthaven van Indonesië. Er komen en gaan gemiddeld meer dan 41.000 reizigers per dag. Duizenden toeristen kunnen het eiland niet zoals gepland per vliegtuig verlaten of naar het eiland vliegen. Een aantal luchthavens in de regio was maar kort gesloten, maar de kleine vliegvelden Blimbingsari en Notohadinegoro in het oosten van Java zijn volgens Indonesische media vooralsnog dicht.

De Mount Raung spuwt al bijna een week as uit. Het probleem kan afhankelijk van de windrichting de luchthaven van Bali nog lange tijd blokkeren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.