16.7 C
Medemblik
16 juli 2020 01:35
Medemblik Actueel.

Zomeractiviteiten voor senioren in gemeente Medemblik

Medemblik – Een uitje met een oldtimerbus naar de boerderijmuseum van Jan Lont in Wieringen, schuitentocht inclusief een hapje eten bij Herman in de Tritonbar in Medemblik, een gezellige middag in St. Jozef of Sorghvliet…. Het is zomaar een greep uit de vele activiteiten die in het kader van “Zomeractiviteiten 2015” in de gemeente Medemblik worden georganiseerd. En het leuke is, alle senioren kunnen hier tegen een klein bedrag aan deelnemen. U hoeft nergens lid van te zijn.

Net als voorgaande jaren zijn er in de maanden juni, juli en augustus vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, gezellig op stap te gaan en kennis te vergaren. Hiervan zijn inmiddels diverse programmaboekjes gedrukt en verspreid. Het aanbod voor juli is als volgt:

Dinsdag 14 & 28 juli, 14.00 uur, Jeu de boules en Mölkky in het Emmapark Medemblik.

Dit jaar kunt u weer jeu de boules spelen. Ook kunt u kennis maken met het spel Mölkky. . Alles wat u nodig heeft is de buitenlucht, een groep ‘vrienden’ en een set Mölkky! Sterk hoeft u niet te zijn: het komt aan op een combinatie van geluk en gooien. De eerste speler die voor 50 punten aan pionnen omgooit is de winnaar! Kosten € 3,50. Opgave is niet nodig. Meer info: Riet Wapenaar. Tel. 0227-543010

Donderdag 16 juli, 14.30 uur, Bingomiddag, St. Martinus. Een leuke middag verzorgt door de vrijwilligers van het Rode Kruis. Toegang is gratis en opgave is niet nodig. Meer info: Marijke Langedijk, tel. 0227 543829.

Donderdag 16 juli, 14.00 uur, Kaartmiddag, St. Jozef. Voorgaande jaren ook gehouden en erg goed bezocht; een kaartmiddag! U kunt er ook voor kiezen een potje Rummicub te spelen of te biljarten. Aan het einde van de middag worden er prijsjes uitgedeeld aan de hoogst scorenden. Tijdens deze middag staan er vrijwilligers klaar om u te voorzien van “een natje en een droogje”. Kosten deelname: € 6,-. Meer info: Hans Witteman, tel. 0228-583796.

Dinsdag 21 juli, 14.00 uur, Bowlen, Bowlingcentrum Medemblik. Ook deze maand kan weer gebowld worden. Kosten € 3,50. Opgave is niet nodig. Meer info: Riet Wapenaar. Tel. 0227-543010

Donderdag 23 juli, tijd opstap; 13.30 uur, Schuitentocht Onderdijk, opstap bij van Velzenstraat 24 in Onderdijk. (Let op, in het programmaboekje staat een verkeerde datum vermeld. Donderdag 23 juli is de juiste datum). Ook dit jaar zijn ze er weer; de schuitentochten. Vanaf Onderdijk wordt er gevaren rondom De Grote Vliet, een schitterende omgeving! Tevens wordt er een kopje koffie/ thee met een zelfgemaakt taartje genuttigd bij Liah Liah’s theetuin in Onderdijk. Er zal een klein stukje gelopen moeten worden vanaf de schuit naar Liah Liah’s theetuin. Kosten deelname: € 6,-. Meer info; Els Koomen, tel. 0228-583149.

Donderdag 23 juli, 9.10 uur in stationshal Hoorn CS, Stadswandeling: “Den Haag, grondwetpad”. Den Haag is bekend als het centrum van onze democratie. Cisca zal langs diverse plekken gaan die een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld, Zoals Het binnenhof met zijn Ridderzaal, eerste en tweede kamer en het torentje van de minister president, maar ook diverse paleizen zoals Paleis Noordeinde en Lange Voorhout. U kunt zich opgeven tot 16 juli bij Cisca Groeneveld: 0229-201519 of fjgroeneveld@quicknet.nl. Kosten € 5,- incl. 1 consumptie, excl. treinreis en lunch. Wanneer u vervoer nodig heeft naar de trein, dan kan dat geregeld worden.

Woensdag 29 juli, 14.00 uur in het restaurant van Sorghvliet; Gezellige middag met Jacco Mantel. Er is nog zoveel moois over Andijk te vertellen en te weten. Jacco Mantel vertelt het u in geuren en kleuren. De middag duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten voor deelname zijn € 5,00 pp. (incl. koffie/thee met lekkers), aan de zaal te voldoen. Opgeven: liefst voor woensdag 22 juli bij de receptie van Sorghvliet (tel. 591641 of via de mail via Receptie.Sorghvliet@omring.nl)

Donderdag 30 juli, tijd opstap; 13.30 uur, Schuitentocht Zwaagdijk-Oost, opstap bij de molen in Wervershoof. Heerlijk genieten op het water van al het moois wat deze omgeving te biedt. Deze tocht gaat richting Medemblik. Onderweg wordt er aangemeerd bij Koekenbier in het Koningin Emmapark voor een kopje koffie met gebak. Kosten deelname: € 6,-. Meer info: Atie Dudink.

Voor de maand augustus zijn de volgende activiteiten gepland:

Donderdag 6 augustus, tijd opstap; 14.00 uur, Schuitentocht Wervershoof, opstap bij fam. Kuin (S.Koopmanstr.107). Kosten deelname: € 12,-, inclusief eten (excl. consumpties) bij Tritonbar. Meer info: Hans Witteman.

Dinsdag 11 augustus, 13.30 uur, Optreden “De Zingende Groenteman”, MFA Over de Leek Zwaagdijk-Oost. Kosten deelname: € 6,-. Meer info; Atie Dudink.

Donderdag 20 augustus, 13.30 uur, Prijsklaverjassen, Dorpshuis De Onderdijk. Kosten deelname € 6,-. Meer info: Els Koomen.

Deze zomeractiviteiten worden mogelijk gemaakt door diverse samenwerkingsverbanden tussen instanties zoals diverse ouderenbonden, Rode Kruis, De Wering, gemeente Medemblik, SCC De Schoof en Omring. Merendeel zijn vrijwilligers!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?