18.3 C
Medemblik
3 juli 2020 14:52
Medemblik Actueel.

Ed’s tip: Kickboksen: de perfecte workout

Medemblik – Kies eens voor iets nieuws, kom in vorm met kickboksen. Je werkt niet alleen aan je postuur, ook je zelfvertrouwen krijgt een boost.

Populair
Kickboksen een agressieve sport voor mannen? Die gedachte is al lang verleden tijd. Wereldwijd wordt kickboksen onder vrouwen steeds populairder. Niet gek, want je traint je hele lijf.

Verdedigen
Lijkt kickboksen in eerste instantie een mannending, de vechtsport wordt ook onder vrouwen steeds populairder. Kickboksen ter verdediging en voor een fit lijf, zou zelfs een van de grootste trends in de fitnessindustrie zijn sinds aerobics. Volgens de nieuwssite Medicalfacts.nl is dit vooral te danken aan de succesvolle vrouwelijke kickboksers. Zette ‘Lady Tyson’ Lucia Rijker tot vier keer toe de wereldtitel op haar naam, ‘Killer Queen’ Ilonka Elmont werd maar liefst zeven keer wereldkampioen. Bovendien kiezen vrouwen voor kickboksen ter zelfverdediging in geval van nood.

Kickboksles
Dat klinkt best heftig. Is de sport niet gevaarlijk dan? In de sportschool zeker niet. Tijdens de lessen wordt voornamelijk gewerkt aan conditie en stoot- en traptechnieken. Vrouwen staan wereldwijd inmiddels in de rij voor een kickboksles omdat de training een efficiënte en praktische manier is om jezelf te leren verdedigen en tegelijkertijd fit en strak van geest te worden. Het is bovendien eens wat anders dan een standaard workout of het rondje cardio in de sportschool.

Waar is het goed voor?
Door de combinatie van full contact gevechtsvormen en bokstechnieken, wordt tijdens een intensieve training geweldig veel vet verbrand. Van 475 tot wel 830 kcal per uur. Bovendien train je je hart- en bloedvaten. Daarnaast verstevigt kickboksen het lichaam van top tot teen, stimuleert het de geest en helpt het om een sterke en positieve, mentale houding te ontwikkelen. Een belangrijk aspect is het zelfvertrouwen dat vrouwen van kickboksen krijgen.

Kom langs voor een proefles bij Ed’s Gym

Reageren via facebook