Medemblik Actueel.

Exposities

Het opa Jan huisje in Andijk is geopend!

Andijk – Op 3 juli is aan het Hornpad onder grote belangstelling wel een heel bijzonder huisje geopend. Het huisje van opa Jan. Mevrouw Fit van Sport en Cultuur van de gemeente Medemblik verrichtte de officiële opening van het huisje samen met opa Jan. Kinderen en volwassenen zijn zeer verrast, want het huisje is scheef en rommelig.

Maar wie is opa Jan?
Opa Jan is de hoofdpersoon uit de gelijknamige kinderboekenserie. Het is een oude opa, die veel avonturen beleeft met zijn dieren en buurkinderen. Deze kinderboeken zijn geïllustreerd en geschreven door Marius van Dokkum. In de afgelopen jaren zijn er al vier delen van deze speciale kinderboeken uitgekomen. En nu is dan ook het vijfde deel verschenen. De titel van het vijfde boek heet ‘Opa Jan haalt het zonnetje in huis’. Deze middag werd het eerste exemplaar aan Marius van Dokkum overhandigd,schrijft De Andijker op haar website.

Waarom een opa Jan huisje?
Hans en Annet Mantel – van Dokkum vertellen ons, dat het de vijfde keer is, dat ze een expositie van Marius van Dokkum in Andijk organiseren èn omdat het vijfde deel van opa Jan is uitgekomen. Kortom dit was voor hen een reden om iets leuks op te zetten. Dat is dus het opa Jan huisje geworden. Het huisje is tevens de nieuwe entree van de expositie. Alle details die je in en rondom het huisje ziet, komen voor in de boeken. Zoals de WC naast het huisje, de brievenbus waarin opa Jan al een belastingbrief heeft ontvangen. Ook de groene opa Jan stoel ontbreekt natuurlijk niet. Dan de scheve schoorsteen en de rode voordeur. Ook hangt Opa Jan zijn lange onderbroek aan de lijn boven de kachel te drogen.

Expositie
Door de jaarlijks wisselende collectie kan men nu ook weer genieten van prachtige originele werken van Marius van Dokkum. Voor de kinderen is er een speciale kleurplaat van het huisje van opa Jan, waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. Bezoekers zijn tot en met 12 september van harte welkom bij expositieruimte “De Mantel” Hornpad 19, Andijk.

Meer informatie kunt u lezen op: www.expositieruimtedemantel.nl Geopend: Do. t/m zat.: van 13.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis

Reageren via facebook