Mogelijk bestemming Scheringa Museum

Regionieuws – Fresh Architecten uit Hoorn gaat middels een grootschalig ontwerponderzoek de mogelijkheid verkennen voor het herbestemmen van het Scheringa Museum in Opmeer. Men kijk onder andere naar zorg gerelateerde woningbouw. Het onderzoek richt zich op technische, ruimtelijke en financiële haalbaarheid.

Het Scheringa Museum staat sinds het faillissement van DSB Bank onafgemaakt in Opmeer naast de AC de Graafweg. Het miljoenenkostende gebouw had de kunstcollectie van Dirk Scheringa moeten gaan herbergen. Door de hoge en ruime constructie zijn er tot op heden geen concrete invullingen voor dit pand, schrijft onze mediapartner Westfriesland in Bedrijf.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.