Bijeneter gespot bij waterberging Twisk

Twisk – Of de tropische temperaturen van de afgelopen dagen er aan mee hebben geholpen is onduidelijk maar wat wel duidelijk is dat er vanmiddag in het waterbergingsgebied bij Twisk een zeldzame Bijeneter is gespot.

De voor Nederland zeer zeldzame vogel is te herkennen aan zijn exotische kleuren, blauwgroene start, gele keel en donkere oogstreep. De vogel wordt zo’n 30cm lang, dat is inclusief de staartveren.

De Bijeneter is een insecteneter die hoofdzakelijk op bijen jaagt maar andere insecten ook niet links laat liggen. De vogel is zeer behendig in het ontdoen van de bij zijn/haar angel, de vogel pakt de bij op en wrijft de angel langs een tak waardoor deze eraf valt.

De Bijeneter komt hoofdzakelijk voor in de warme tot hete gebieden in Zuid-Europa en Oost- en Centraal Europa.

Heeft u een foto van deze Bijeneter? Mail deze door naar redactie@medemblikactueel.nl