5 C
Medemblik
27 november 2020 06:56
Medemblik Actueel.

Indianenfeest Jozefschool Medemblik

Medemblik – Ondanks de zidderende hitte, of juist mede dankzij de hitte werd het Indianenfeest van de Jozefschool in Medemblik een prachtig einde van het schooljaar 2014/2015.

Om half 9 zaten heel veel indiaantjes op het plein tewachten op de dingen die gingengebeuren. Ze zagen wel een tent waar alleen de voeten van een indiaan uitstaken.
De indianenmuziek stond aan maar anders kon je zijn gesnurk horen. Opeens verdwenen de kinderen van groep 3, gelukkig werden zij opgespoord door oppertrommelaar Witte Wolf en volgden zij het betoverende tromgeroffel terug naar het plein.

indianenfeest 2
Foto: Jozefschool Medemblik

Gele Veder (meester Peter) miste het opperhoofd en inderdaad dat was de indiaan die in zijn tent lag te slapen. Met speciale oefs en uchs werd hij wakker geroepen door de kinderen. Het opperhoofd liet met Witte Wolf nog enkele indianenritmes horen. Ook de regendans, maar Gele Veder vroeg hen daarmee snel te stoppen want deze dag mocht niet in het water vallen.

Ze dansten nog met zijn allen de Indianendans onder leiding van Benthe, Kyra en Britt. Daarna waren er in en om school heel veel leuke indianenspelletjes die de kinderen zelfstandig of met een ouder mochten doen.

indianenfeest 3

Na de spelletjes volgde de vossenjacht in de wijk en natuurlijk werden er vele soorten indianen gespot. Alle kinderen bleven gezelllig patatjes eten op school.

Het traditionle Jozefschool-podiumbal werd dit jaar gewonnen door groep 5.

Reageren via facebook