8 C
Medemblik
25 februari 2021 08:21
Medemblik Actueel.

Gerechtshof ziet Medemblikker Cees P. als drijvende kracht achter grootscheepse drugssmokkel

Medemblik – De celstraf voor eerder veroordeelde intitiatiefnemer van een cocaïnelijn Cees P. is in hoger beroep bijna verdubbeld. In plaats van 3,5 jaar moet hij 6 jaar achter de tralies doorbrengen. Saillant detail: hij had de uitspraak van de Haarlemse rechtbank zelf aangevochten.

Ex-politieagent P., die zijn aanvankelijke straf heeft uitgezeten, had gehoopt dat het gerechtshof in Amsterdam gehakt zou maken van het vonnis van de Haarlemse rechter. Dat deed de rechtbank, maar niet in z’n voordeel. Het Hof verdubbelde de celstraf.

De uitspraak kwam als een verrassing, want P. hoorde de advocaat-generaal eerder opnieuw 3,5 jaar tegen hem eisen. P. had het Hof tevergeefs geprobeerd te overtuigen dat hij onschuldig was aan de smokkel van 120 kilo harddrugs. Hoewel hij wel bekende dat hij de drugslijn bedacht en geïnitieerd had, zou hij de drugslijn slechts hebben getest.

KLM-medewerkers
Het vuile werk zou zijn gedaan door KLM-medewerkers. In Panama en op Aruba zouden zij cocaïne in koffers hebben verstopt, om het er op Schiphol weer uit te halen en buiten de poorten af te geven aan een medeplichtige. Ook aan het argument van zijn advocaat Hein Dudink, dat verlenging van z’n gevangenisstraf door z’n hartproblemen z’n dood zou betekenen, had het Hof geen boodschap. 

Reageren via facebook