Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Reünie zesdeklassers Werenfridus en Dokter Pinksterschool Wervershoof

Wervershoof – Het leven is niet aan ze voorbij gegaan maar zet ze bij elkaar en het lijken weer die zesdeklassers van toen. Er werd gelachen en gedeeld, gezongen, gedanst en enorm genoten.

Op zaterdagmiddag 20 juni kwamen zo’n honderd oud-klasgenoten van de Werenfridus en Dokter Pinksterschool bijeen. Vijftigers zijn het inmiddels, maar zet ze bij elkaar en het jeugdige bloed stoomt vrolijk door de aderen. In vijf tuinderschuiten werd gevaren door het prachtige Westfriese landschap op zoek naar paardenbloemen, brandnetels, pissebedden, lieveheersbeestjes en koeienvlaaien. Dat laatste was een mooie klus voor de jongens, zij waagden zich tussen dansende koeien aangemoedigd door de meisjes vanuit de schuiten.

Elke schuit had ook de opdracht gekregen om een limerick maken. Na de knobbeltocht was er een heerlijk buffet thuis bij een van de oud-klasgenoten waarbij meester Droog, meester Ooievaar en meester De Jong aanwezig waren. Wat een mooie complete dag was het waarbij we ook stil stonden bij de klasgenoten die niet meer in leven zijn.

Er werd die avond nog lang bijgepraat en al snel gingen handen op voor een herhaling.

Reageren via facebook