Eneco investeert niet meer in de gemeente Medemblik. Goed nieuws voor Hauwert, Zwaagdijk, Nibbixwoud en Midwoud/Oostwoud

Medemblik – Dit heeft topman Jeroen de Haas van Eneco gisteren naar buiten gebracht. Op Landelijk niveau trekt Eneco de stekker eruit. En op plaatselijk niveau. Er is geen geld meer. Dit komt omdat minister Kamp besloten heeft dat energiebedrijven verplicht worden om zich op te splitsen in twee delen. Een commercieel bedrijf dat gas en stroom levert en een publiek productiebedrijf dat de leidingen beheert. Deze maatregel is bedoeld om de consument te beschermen tegen te grote machtsblokken in de energiemarkt.

Vorige week had Progressief West Friesland een gesprek met Eneco. Daarin gaven zij ook al aan dat ze geen plannen meer gingen ontwikkelen in de zoekgebieden bij onze dorpen. Eneco zou deze week een gesprek hebben bij de provincie NH. Ze hopen dat de provincie toch een opdracht geeft om door te zetten. Echter, met deze landelijke ontwikkeling zal dit niet meer gebeuren.

De Stuurgroep is zeer verheugd over deze ontwikkeling! Windenergie is achterhaald en levert geen winst op. Dus nu ook niet meer voor de grote energiebedrijven.

De volgende stap waar de Stuurgroep zich hard voor gaat maken is dat de Provincie NH alle zoekgebieden in Medemblik van de kaart afhaalt. Inclusief Zwaagdijk Oost. Op 14 september komen de Statenleden een bustocht maken door onze dorpen (9.30-11.30) In de avond wordt het besproken in de commissie in Haarlem. De posters voor de ramen moeten wel blijven hangen tot met 14 september.