CDA Medemblik: blij met concreet resultaat met bouw woon-zorgcomplex De Boogerd Wognum

Wognum – Vorige maand werd bekend dat de bouw van het woon-zorgcomplex De Boogerd, naast het winkelcentrum van Wognum in de gemeente Medemblik, kan doorgaan. Een aantal projecten in de provincie krijgen een financiële steun in de rug en De Boogerd is één van die projecten.

In de vorige periode van de Provinciale Staten van Noord-Holland, heeft toenmalig statenlid van het CDA, Cees Broekhoven, met succes aandacht gevraagd voor, door de crisis vastgelopen projecten in dorpen en in steden. Het CDA stelde als voorwaarde dat de projecten niet alleen verbetering van de omgeving moesten opleveren, maar ook een impuls moesten geven aan de regionale economie en werkgelegenheid.

Woordvoerder Heleen Keur: “Het is heel fijn om, ook in West-Friesland, concreet resultaat te zien van het werk dat door het CDA in Provinciale Staten gedaan wordt. Ook in deze Statenperiode zet het CDA zich in voor heel concrete zaken die op korte termijn resultaat opleveren. In deze Statenperiode zijn er kansen voor monumentale gebouwen, waar onderhoud en beheer, door tekort aan geld, vaak onder druk staan. Op voorstel van het CDA wordt er in de provincie een fonds Waardevolle Herbestemming Monumenten opgericht, waarin de provincie meedenkt met en meebetaalt aan de herbestemming van monumentale gebouwen zoals oude kerken. Op die manier willen we een bijdrage leveren om (beeldbepalende) monumenten te behouden. “

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.