Medemblik Actueel.

Bedrijven

Windmolenpark Medemblik van de baan? Eneco stopt investeren in Groene Energie

Medemlbik – Energiebedrijf Eneco werkt niet meer mee met de doelstellingen van het energieakkoord. Simpelweg omdat het niet meer mogelijk is, zegt topman Jeroen De Haas. ”We moeten onze investeringen de komende jaren noodgedwongen terugschroeven met 400 miljoen euro. Er is dus geen geld meer voor de bouw van windparken, biomassa-installaties en aanleg van warmteleidingen.” 

Eneco heeft nu twee windparken op zee, één bij IJmuiden en één bij Noordwijk. ”Verder groeien is niet meer mogelijk,” zegt De Haas, ”terwijl die groei wel nodig is om de doelstellingen van het energieakkoord te halen,” meldt het NOS.

”Energiebedrijven worden zo gehalveerd en verzwakt. Opgesplitst zijn we minder sterk.” Oneerlijk, vindt De Haas, want daardoor kunnen Nederlandse energiebedrijven niet meer concurreren met andere landen.

Reageren via facebook