Rob Hartog superieur tijdens Dutch TT Assen

Abbekerk – Tijdens de 85e Dutch TT heeft Rob Hartog zijn naam eer aan gedaan door als regerend Nederlands Kampioen de wedstrijd in de Dutch Supersport klasse met ruime voorsprong te winnen. Het gehele weekend bleek de MtM-HS Kawasaki coureur op Pirelli banden en K-Tech vering te sterk voor de concurrentie. Zo vertrok hij vanaf pole en heeft gedurende de hele wedstrijd aan kop gelegen.

De Dutch TT begon met de trainingen op donderdag. Waar voor de meeste coureurs er vrije trainingen gepland stonden, was dit voor het ONK Supersport direct een eerste kwalificatie. Hartog liet er geen gras over groeien en zette een tijd neer van 1’41.741 op het TT Circuit in Assen, welke goed was voor een voorlopige 1e startplek met maarliefst 2.258 seconden voorsprong. Ook tijdens de tweede kwalificatie behield Hartog de pole positie. Hij wist zijn snelste rondetijd ook nog eens te verbeteren naar 1’40.961 met een gemiddelde snelheid van 161.9 km/h, wat een voorsprong betekende van 1.897 seconden op de tweede man.

Tijdens de raceday kwam het publiek met grote getalen wat een aantal opleverde van 97.000 mensen. Om 16:20 was het, na de MotoGP en de RedBull Rookies Cup, de beurt aan het ONK. Hartog kwam op zijn Ninja ZX-6R goed weg en wist direct de leiding te nemen. In de 14 ronden tellende race werd ronde na ronde een voorsprong opgebouwd om uiteindelijk met 22 seconden voorsprong als eerste over de finish te komen.

Rob: “Dit weekend kregen we de kans om weer deel te nemen aan de klasse waarin we vorig jaar kampioen zijn geworden. We weten dat we gegroeid zijn in de EK races, maar om het weekend zo te domineren hadden we niet verwacht. Desondanks heb ik genoten van het rijden. Het is geweldig om tijdens dit evenement aan de start te staan en voor zoveel publiek te rijden. We hebben laten zien dat onze basissnelheid flink gegroeid is en dat we met recht thuishoren in het EK Superstock 600. Dit doet ons extra beseffen dat we op de goeie weg zijn en maakt ons dankbaar dat we deze stap hebben kunnen maken!”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.